Costel striga pentru ajutor!


Copilul a fost diagnosticat cu Retinoblastom ochi drept si operat – ENUCLEERE in 2012. Dupa ani si ani in care a fost supus unor operatii si cure de chimioterapie, acest copil a pierdut vederea integral.  Copilul provine dintr-o familie simpla din Cernica, parintii mai avand 4 copii in grija. Toti sunt de varsta prescolara. Din nefericire acest copil are dificultati de vorbire si comunica bine doar cu parintii si bunicii, de care este foarte atasat. Povestea lui e atat de duioasa si atat de trista in acelasi timp, pentru ca nu  mai poate vedea pe cei din jur, nu-i vede pe cei caruia i-au dat viata si ingrijesc de el.

De precizat faptul ca acest copil trebuie sa poarte proteze in mod permanent iar datorita cresterii aceste proteze trebuie schimbate anual. Iar proteza de ochi nu este compensata de Casa Nationala de Asigurari.

Aceasta familie are 5 copii,  Costel avand 6 ani, iar ceilati fiind: fetita de 5 ani, fetita de 4 ani, frate de 2 ani si inca un frate de 1 an.

Parintii locuiesc la bunicii paterni si au nhevoie de to felul, bani pentru haine si alimente, bani pentru utilitati, bani pentru medicamente, investigatii medicale periodice (RMN orbite, investigatie necompensata de Casa Nationala de sanatate) sau proteze oculare. O familie cu 5 copii mici are si alte nevoie specifice: scutece, lapte praf, alimente, multe fructe pentru o dieta sanatoasa si alte articole pentru ingrijire personala si potrivite varstei lor.

Parintii sunt oameni simpli, mama ocupandu-se de ingrijirea permanenta a lui Costel, fie la spital fie acasa. Tatal lucreaza ocazional si reuseste cu greu sa gaseasca de lucru. Bunicii ajuta la ingijirea si cresterea copiilor dar au mijloace reduse.

Va invit la un act de solidaritate umana si va invit sa raspundeti oferiti caldura si bucurie copil sa se bucure de o ingrijire mai buna.. Un gest extarodinar a facut si o pacienta adulta de la Institutul Oncologic Bucuresti in 2012 atunci cand a botezat acest copil in capela spitalului.

Orice contributie paote fi directionata in contul mamei, deschis la RaiffeisenBank, in contul cu nr. RO19RZBR 0000 0600 1881 2328, cont deschis pe numele Mihail Simona.

0733546030

Va multumim anticipat pentru intelegere si generozitate!

 

Mihai Benchea

0737014698

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu