Denisa are nevoie tratament in strainatate, parintii s-au imprumutat de bani ca sa-si salveze fetita!


denisa2
Denisa are acum 7 ani, dar jumătate din viața ei și-a petrecut-o prin rezerve de spital. La doar 3 ani și jumătate a fost diagnosticată cu LEUCEMIE ACUTĂ LIMBOBLASTICĂ TIP L1 CU CELULĂ B. Au urmat pentru ea 8 luni de tratament intensiv cu chimio și apoi un tratament de 2 ani pentru întreținere.
În acest timp, dat fiind vizitele dese prin spitalele noastre a luat un puternic microb intraspitalicesc denumit „clostridium dificilium”. Acest microb deshidratează server corpul iar în cazul bolii Denisei acesta poate fi fatal. Ca urmare a acestor infecții suplimentare Denisa a fost tratată de două ori la SPITALUL CLINIC FUNDENI și de alte două ori la SPITALUL VICTOR BABEȘ.
Din păcate, după cei doi ani de tratement de întreținere, în urma unei puncții medulare, s-a aflat că boala a recidivat.
Din păcate tratamentul de care Denisa ar putea benificia în România pentru acest tip de boală este unul generic și nu este deloc adaptat tipologiei genetice care i-a provocat Denisei acest diagnostic crunt. Denisa, deși are doar 7 ani, nu mai poate și nu mai vrea să treacă prin aceleași lucruri prin care a trecut în spitalele din România.
Luna trecută familia și prietenii ori colegii de muncă ai părinților au făcut eforturi să strângă 8000 EUR pentru a-i putea plăti Denisei și mamei acesteia, Petronela, drumul și o serie de analize făcute în Turcia, la ACIBADEN HOSPITAL MASLAK. Aceste analizele efectuate în Turcia au fost necesare tocmai pentru a se stabili care gena este afectată și pentru a i se putea oferi un plan de tratament specific genei.
În momentul de față singura șansă pentru o viață normală și sănătoasă a Denisei este un tratament format din 4 ședințe de chimio, urmate de un transplant de celule stem.
Costurile acestui plan de tratament îndelungat este peste posibilitățiile familiei sau ale apropriaților acesteia:
• Costul efectiv al celor 4 cure de chimio costa 45000 euro;
• La aceste costuri se adaugă: transport, medicamentație după tratament și alte eventuale cheltuieli;
• După aceste 4 cure de chimio trebuie să se facă transplant de celule stem. În acest stadiu încă nu există un cost estimat din partea celor din Turcia, însă costurile standard pentru un transplant de celule stem se ridică undeva între 100.000 și 150.000;
Pentru că suma necesară este foarte mare, părinții au nevoie de sprijinul fiecăruia dintre noi. Orice sumă este binevenită. Momentan nicio asocitație nu se ocupă de cazul Denisei, iar toate eforturile de strângere a fondurilor necesare sunt făcute de părinți și de apropriații acestora.
Pentru a salva viața acestui copil puteți face o donație în conturile deschise la GARANȚI BANK, sucursală Oradea, pe numele mamei PETRONELA DRĂGAN:
Cont in lei: RO19 UGBI 0000 1020 2669 3RON
Cont in euro: RO12 UGBI 0000 1020 2669 4EUR
Toate documentele medicale cât și rezultatul analizelor din Turcia poate fi descărcate de aici: http://bit.ly/AlaturiDeDenisa
Cunosc foarte bine cazul fetitei! Nici nu va puteti inchipui chinul prin care a trecut micuta pe perioada tratamentului chimio si din pacate, acum va trebui sa o ia de la capat! Stiu ca Denisa este o luptatoare, chit ca acum este speriata si plange…stiu ca va invinge pentru a doua oara boala care a recidivat, dar pentru asta parintii au nevoie de bani!
De multe ori am auzit parinti care, primind vestea ca vor avea nevoie de multi bani ca sa salveze viata copilului lor, spun: nu conteaza, vand tot, ma imprumut, numai sa imi salvez copilul! Parintii Denisei s-au imprumutat de bani, caci luni trebuie sa fie deja in Turcia. Au nevoie sa ne indreptam ajutorul catrei ei! Orice banut pe care il veti dona, va fi de mare ajutor!
Va multumim!
Roxana Dumitru, asistent social n.m.
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu