Bebelusa Taisia creste si zambeste! O putem ajuta cu un carucior nou?


22050798_2058905934345488_1175516098_oIn luna iulie 2017, am cunoscut-o pe Taisia Maria, o bebelusa superba de 2 luni. A fost o surpriza pentru tot personalul sectiei sa aiba ca pacienta un copil atat de mic si de gingas

Cu o mamica tanara si puternica, in varsta de 27 de ani,  fetita a reusit sa se adapteze la spital, ba chiar sa isi mentina veselia, zambind mereu celor ce intra in salon. Suporta eroic tratamentul cu citostatic, creste si e curioasa de tot ce este in jurul ei.

La nastere, fetita avea o iritatie in zona ombilicului. Parintii nu s-au ingrijorat, crezand ca este un semn trecator, insa iritatia s-a extins. Au mers rapid la doctor pentru investigatii, iar dermatologul le-a recomandat prelevarea unei biopsii.

Curand, a reiesit o afectiune care a schimbat viata familiei: histiocitoza, un diagnostic rar intalnit la copii atat de mici. Tratamentul este unul de lunga durata si dificil, presupunand chimioterapie, initial saptamanal, apoi la fiecare trei saptamani. Trei luni au trecut de atunci, iar la cele 5 luni ale ei, Taisia are deja 9 cure de citostatic pe care le-a suportat, iar tratamentul va mai dura o vreme lunga.

Mama ei vine saptamanal la Bucuresti, din Targoviste. Isi plateste singura drumul si cele necesare la spital. Ea nu poate lucra, pentru ca supravegheaza copilul in permanenta, iar toate veniturile familiei sunt alocate depasirii acestei boli. Pentru ca fetita creste foarte repede, ii sunt necesare cateva obiecte noi de baza.

 Daca doriti sa participati in suportul bebelusei si celor doi parinti foarte tineri, ajutorul dumneavoastra ar putea conta enorm pentru sansele ei la sanatate. Ea are nevoie de:

scaun pentru masina, pentru ca face drumuri saptamanal la spital,

-un carucior nou, pentru sezut, de preferat reversibil, pentru a fi usor de transportat in masina

– pampers, biberon, lapte, hainute pentru varsta ei si mai mari, jucarii, alte obiecte pentru bebelusi.

Obiectele pot fi aduse la spital sau trimise prin curier la sediul Asociatiei P.A.V.E.L., cu specificarea pentru Ionescu Taisia, unde vor fi oferite direct mamicii. Recomandam telefon inainte, pentru a nu se dubla obiectele.

Adresa: Soseaua Fundeni, 252, in incinta Institutului Oncologic, etaj 1, sediul asociatiei P.A.V.E.L. Persoana de contact  Mihai Benchea. 0737014698

Acest articol a fost publicat în Copii si tineri care au nevoie de ajutor in timpul spitalizarii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu