George priveste cu speranta in viitor!


Imagine

Acest copil ajuns la varsta adolescentei s-a imbolnavit in mai 2011, fiind diagnosticat cu rabdomiosarcom gamba dreapta biopsat si distrofie musculara progresiva tip Duchenne. George a fost adus la un control de specialitate si s-a descoperit  dupa o recidiva chiar la inceputul lui 2014. Datorita acesteri situatii copilul a fost spitalizata si a reinnceput tratamentul citostatic.Din motive medicale serioase copilul a abandonat scoala in clasa III-a iar membrii familiei s-au lupta fiecare zi pentru a-l ajutat sa se deplaseze pe langa casa sau sa socializeze cu alti copii din vecini sau cu adultii din comunitate.

Familia Stoean locuieste in spatiul rural, in judetul Arges, localitatea Serbaneseti  – Com. Rociu. George are 2 surori gemene, in clasa VI. Parintii se ocupa cu agricultura de subzistenta si se lupta in fiecare zi pentru un trai decent. Dar nu este usor pentru 2 parinti  care au nu au o calificare si cu venituri reduse sa asigure hrana, imbracaminte, articole pentru scoala, pentru 3 copii cu nevoi materiale tot mai mari. Acesti parinti si copii au trebuit sa se multumeasca mereu cu putin, si ne gandim la mancarea de zi cu zi sau la hainele modeste pe care trebuie sa le aiba copii pentru a merge la scoala. Au acceptat cu modestie statutul de familie saraca dar si-au spus intodeauna ca trebuie sa traisca cu frica de Dumnezeu si cu speranta, alturi de copii lor. Familia Stoean traieste intr-o locuinta modesta mostenita de la bunii paterni si traiesc din venituri rezultate din alocatii, ajutor pentru handicap,  indemnizatie de insotitor pentru handicap grav, drepturi care nu depasesc 900 lei.

George vrea sa traiasca, vrea sa citeasca , vrea sa relationeze si vrea sa aiba prieteni. George nu poate sa mearga cu ajutorul caruciorului si in ultima perioada a iesit in oras pentru investigatii in afara spitalului. A simtit primavara! Iar in urma unor investigatii recente, medicii au dat un verdict naucitor, urmand a i se taia gamba piciorului drept. Si se para ca soarele primavaratic a disparut de pe chipurile mamei si a lui George. In saptamanile viitoare se va decide ziua cand gamba piciorului drept a lui George va fi amputat  si mama asteapta cu infrigurare aceasta zi.

Muti oameni, profesionisti, prieteni, voluntari, medici sau alti copii, care au intrat in contact cu el, vor sa-l ajute sa zambeasca, sa citeasca, sa scrie sau sa picteze. Si de ce nu mai tarziu sa mearga din nou la scoala, cu primavara in suflet.

Mama, tata si profesionsti care se ocupa de viata lui va invita la un gest de solidaritate pentru a face viata lui George mai senina.

Orice ajutor dedicat lui George poate fie virat in contul avand numarul RO96RZBR0000060014412089 la Raiffeeisen Bank, deschis pe numele mamei,  STOEAN PUSA. Pentru intrebari suplimentare despre copil poate fi contacata mama la 0758604667 sau Mihai Benchea, asistent social la Asociatia P.A.V.E.L. la 0737014698

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s