Nevoie de samariteni


Imagine

 Lupu Gabriel este un copil foarte frumos și comunicativ. Doar că e și foarte sărac. Și foarte bolnav.

Are un nume care spune multe despre starea lui de acum. E numele unui înger frumos, un înger care cândva a adus un zâmbet pe buzele mamei lui Iisus. Cei care și-au bătut capul cu asta au descoperit că numele Gabriel e un fel al evreilor de a spune “Dumnezeu este puterea mea”. Asta înseamnă și se potrivește de minune situației acestui micuț.

Lupu Gabriel e și el ca un înger și singura lui putere a rămas într-adevăr Dumnezeu. În rest, în ce să se încreadă acest micuț? Trăiește cu alți patru frați și cu părinții într-o cămăruță, la vreo 60 de kilometri de București, în Costeștii din Vale, un sat din județul Dâmbovița. Deci 7 oameni într-o cămăruță. Doar tatăl mai lucrează din când în când ca muncitor necalificat în construcții. Lucrează cu ziua, însă nu toți oamenii pe unde a lucrat bietul om se tem ca el de Dumnezeu. De multe ori a trudit din greu și s-a întors acasă fără nici un ban. A înghițit în sec și a mers mai departe. Așadar, singura lor putere e doar Dumnezeu acum. Mama a fost informată recent de cei de la primărie că nu mai sunt fonduri pentru indemnizația de însoțitor. Gabriel are cancer. Primăria nu are să-i mai dea mamei cei 500 de lei. I-ar fi ajutat mult pe bieții oameni. Așa nu au în casă decât banii din alocația copiilor, vreo 400 de lei. De-abia le ajunge să trăiască de pe o lună pe alta.

Copilul trebuie să fie adus la control în București o dată la două luni. Biata mamă speră că îl va mai lua cineva pe soț la muncă o zi, două și că-l va plăti pentru a putea plăti acest drum. Altfel ce să facă? Se roagă mult, sărmana. Nu costă mult drumul, dar când nu ai bani totul ți se pare un lux.

Singura speranță a acestor oameni e Dumnezeu, dar si Dumnezeu lucrează prin oameni. Acum vreo două mii de ani Iisus povestea despre o amărât jefuit de niște tâlhari și rănit rău. Dumnezeu l-a ajutat pe bietul om, dar l-a ajutat printr-un samaritean căruia i s-a făcut milă. De asta au nevoie și acești oameni. De samariteni în viața lor și de mai puțini oameni care doar să treacă pe lângă ei fiindu-le teamă să pună mână și să-i ajute. Au nevoie de samariteni să-i ajute să mai ia ceva de mâncare sau poate o haină dacă o fi posibil cândva. Au nevoie de vreun samaritean să-i ajute cu drumul ăsta spre București. E nevoie mare de samariteni.

 Nr cont deschis in lei la ING pe numele Lupu Gabriel: RO60INGB0000999901728759

Nr de telefon al mamei, Dotin Samariteanca: 0724.149.578

Pentru a ajuta, puteti sa sunati si la numarul de teledon:

0900 900 344 ,  4 euro/apel  (numar apelabil doar din reteaua Romtelecom), in perioada   20 octombrie – 31 ianuarie 2014
Acest numar a fost obtinut cu sprijinul Asociatiei P.A.V.E.L. si suportul Romtelecom.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s