HAISAN MARIA IOANA


Imagine

               Curaj, voioşie, speranţă şi, totodată, teamă şi dor poţi vedea în Maria, o fetiţă de 13 ani, atunci când stai de vorbă cu ea.

            Diagnosticul ei este: Tumoră cerebrală de regiune selară (astrocitom fibrilar) operată (rezecţie subtotală) – în curs de chimioterapie si epilespie secundară.

            Teama a apărut atunci când în toamna anului 2012 a început să se confrunte cu dureri de cap, probleme de vedere şi deficit motor la membrele inferioare. La începutul anului 2013 este internata la sectia Neurochirurgie a Spitalului Bagdasar-Arseni, unde este identificată prezenţa unor formaţiuni tumorale hipotalamice cu zone chistice, ce comprimau ventriculul III cu hidorcefalie,. În decursul unei luni suferă trei intervenţii chirurgicale:

·         25 ianuarie – montarea unui drenaj ventriculo-peritoneal unishut, urmată de tratament anticonvulsiv;

·         01 februarie – ablaţia subtotală a tumorii de regiune selară

·         27 februarie – revizuirea sistemului de drenaj, intercalând o valvă de presiune joasă, respectiv evacuarea higromei subdurale emisfer drept.

Este transferată ulterior la Institutul Oncologic Bucureşti unde urmează tratament chimioterapeutic.

            Maria este lumina părinţilor săi: mama, Hăisan Mariana – casnică, pensionată, handicap de gradul II, este foare devotată copiilor deşi, la rȃndul ei, are nevoie de sprijin. Tatăl, Hăisan Marian – care are o dizabilitate locomotorie din naştere, dar este angajat la o fermă de animale ca şi ȋngrijitor. Mai are un frate şi două surori. Familia locuieşte în mediul rural, într-o casă mică formată din două camere şi un hol; mai au o magazie, o fântână în curte şi puţin teren pe care îşi cultivă vara legume pentru consumul propriu.

            În ciuda faptului că ceilalţi membrii ai familiei au  doar câteva clase absolvite sau nu au mers la şcoală, Mariei îi place să meargă la şcoală şi să înveţe –  a terminat primul semestru din clasa a VIIa cu media 9,78 şi visează să ajungă medic. Datorită spitalizării şi a tratamentului, semestrul acesta nu a mai putut merge la şcoală, de care îi este dor. Este un ajutor de nădejde pentru familia ei şi, chiar şi atunci cȃnd problemele de sănătate sunt mari îşi încurajează şi sprijină mama, de care este foarte ataşată din punct de vedere afectiv.

            Ajutorul de care Maria are nevoie din partea dumneavoastră pentru a putea trece peste această situaţie poate fi reprezentat de:

– alimente

– îmbrăcăminte

– rechizite pentru şcoală

– si nu in ultimul rand, poate ceva materiale pentru casa

 Dacă doriţi să o ajutaţi pe Maria, puteţi lua legătura sunand la numărul de telefon: 0765. 759. 465

Cont deschis in lei la BRD pe numele Haisan Mariana: RO55BRDE426SV59614044260

Reclame
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s