Alisa are urgent nevoie de transplant de celule stem


Alisa – Stefania a venit pe lume pe  2 iulie 2010.  O fetită drăgută, veselă și jucăusă. A fost  înconjurată  cu multă dragoste si afectiune de părinti, bunici, unchi si mătusi. Era un bebelus sănătos, dezvoltată foarte bine pentru vârsta ei. Până intr-o zi …
A trecut iarna, a venit primăvara şi abia aşteptam să plecăm cu Alisa la bunici la ţara. La o săptămână după Paşte Alisa a mai făcut un progres: se ridica singurică în picioare sprijinindu-se de pătuţ.
Apoi, imediat după Paşti Alisa a răcit uşor, medicul a zis că are puţin roşu în gât; după o săptămână de tratament, nu mai avea roşu în gât dar la ochişori avea edeme şi năsucul înfundat. Am consultat un ORL-ist apoi medicul pediatru care a cerut să facem nişte analize suspectând că ar avea ceva la rinichi. Rezultatul analizelor ne-a socat: Alisa era suspectă de sindrom limfoblastic acut, am refuzat să credem asta încă speram să nu este  adevărat.
A doua zi Alisa a fost internată la Institutul Clinic Fundeni unde după puncţia medulara diagnosticul a fost confirmat: Leucemie acută limfoblastică Tip L1 .
După prima săptămână de  tratament vestile nu au fost bune deloc: Alisa nu a reactionat bine la tratamentul cu cortizon, lucru care ne-a îngrijorat si mai tare.   A urmat prima săptămână cu citostatice la care rezultatele au fost neasteptat de bune: celule blastice din periferie au dispărut. După încă o săptămână am aflat că Alisa are o forma de leucemie cu celule T, fenotip aberant, fiind vorba de o formă de leucemie cu risc crescut.
Au urmat si urmează luni de zile de tratament cu citostatice, si nu stim cand vom ajunge din nou acasa…
Primele luni au trecut foarte greu dar faptul ca Alisa este în remisie ne dă speranţe.
Alisa a trecut  cu greu de primele cure, perioadele de aplazie după tratamentul cu citostatice fiind cele mai grele, cu febră, infecţii, mucozită; protocolul făcut de Alisa, INTERFANT 06 este unul foarte agresiv, fetiţa făcând aplazii severe din care si-a revinit cu greu.

Aşa au trecut primele 3 luni petrecute de Alisa şi mama ei în spital, boala este în remisie, doctora hotărând să ne lase pentru două săptămâni acasa până la următoarea cură cu citostatice.
În cele 2 săptămâni Alisa şi-a revenit, era din nou veselă şi jucăuşă, începuse să mănânce  din nou normal dar timpul a trecut repede şi a venit ziua când a trebuit să ne întoarcem la Fundeni din nou pentru o nouă cură de citostatice.
Acesta s-a dovedit a fi una foarte grea, Alisa a trecut prin momente cumplite: 2 săptămâni de febră continuă cu temperaturi de 38-39 grade, mucozită, infecţii abdominale, o inflamație la cec. La un moment dat nici doctorii nu ii mai dădeau speranţe. Dar Alisa este o fetiţă puternică şi cu ajutorul lui Dumnezeu își revine.
După acesta , ne-am dat seama că şansa ei este să continue chimioterapia la o clinică din străinătate. Timpul nu ne-a permis să căutăm prea mult, Alisa a stat prea mult în aplazie, revenindu-şi cu greu, orice zi de intârziere a ciclului următor de citostatice ar fi putut însemna pentru ea ca boala să revină.
Aşa am ajuns la Clinica San Mateo din Pavia – Italia unde Alisa continuă chimioterapia în acest moment.
Sfatul medicilor de aici a fost unul foarte clar:
ALISA ARE NEVOIE DE TRANSPLANT ALLOGENIC de la un donator compatibil. Costurile sunt foarte mari si trebuie să gasim repede resurse financiare pentru a o salva pe Alisa. Desi Alisa are recoltate la nastere celulele stem din sângele placentar acestea sunt inutile în cazul leucemiei din pricina riscului crescut de păstrare a caracteristicilor genetice disfunctionale.

Site-ul fetitei este:
http://www.alisastefanialazar.com

De asemeni Alisa va avea si un blog, care este inca in  lucru :
http://alisastefania.wordpress.com/

Donaţii prin transfer bancar în conturile BCR:

BCR – LEI:  IBAN       RO03RNCB0318041394420001
BCR – EURO: IBAN   RO96RNCB0263041394420010

Titular Lazăr Ovidiu Florin
Adresa loc. Rîmnicu  Vâlcea, jud. Vâlcea

Puteti dona si apeland numarul de teledon (obtinut cu sprijinul Asociatiei P.A.V.E.L. si suportul Romtelecom) pentru campania:  “Ajutor copii“, in perioada 25 ianuarie 2012 – 30 aprilie 2012
0900 900 088     8 euro/apel     (numar apelabil doar din reteaua Romtelecom)

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Alisa are urgent nevoie de transplant de celule stem

  1. Cristina zice:

    Alisa este o fetita foarte dulce, o papusica. De cate ori merg la Pavia ma joc cu ea. Merita tot sprijinul nostru si efortul nostru si speram sa aiba in continuare o evolutie buna! Transplantul acesta este foarte important pentru insanatosirea ei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s