Pentru Bianca, transplantul = viata


BIANCA NATALIA CIOPEICA este o tanara nascuta la Iasi in data de 22.07.1997, obisnuita cu viata de spital deoarece inca de la nastere a manifestat carente in dezvoltarea cognitiva si a limbajului ; parintii au luptat pentru fetita lor inscriind-o la o scoala speciala din Iasi, acum fiind in clasa a VII-a; fetita a avut o evolutie buna si se descurca bine avand si proteza auditiva permanenta… micuta timida se transformase intr-un frumos fluturas, gata sa-si intinda aripile, ….dar in 2010 Bianca a fost depistata cu boala Wilson, o afectiune neurodegenerativa a metabolismului cuprului, care duce la lezarea hepatica fulminanta, transplantul devenind astfel singura sansa de supravietuire…. a trecut cu mult curaj prin calvarul perfuziilor, transfuziilor, testelor, puntiilor…  S-a efectuat fenotiparea HLA cu sora sa, in data de 24.03.2011 si s-a tras concluzia ca Bianca nu are donator compatibil in familie, necesitand efectuarea unui transplant de maduva cu donator compatibil necunoscut, la o clinica din strainantate. In 27.04.2011 puntia medulara si cea osoasa au confirmat diagnosticul de aplazie medulara, transplantul devenind ACUM SINGURA SANSA LA VIATA, DRAGOSTE SI IUBIRE A ACESTEI FETE FRUMOASE.                                  

Parintii fac eforturi deosebite ca sa poata asigura traiul decent al celor doua fetite, dar le este foarte greu…tatal nu lucreaza, caci se ingrijeste de fetita cea mica Amira, ramasa acasa, iar mama este in concediu medical fiindca sta cu lunile in spital alaturi de Bianca…va roaga cu disperare sa-i ajutati, caci au ajuns la capatul puterilor. Contul in care se pot face donatii este in lei si este deschis la BANCPOST IASI:

CONT  RO46BPOS73307727043RON01  deschis pe numele CIOPEICA ADRIANA, MAMA

TEL  CIOPEICA ADRIANA (mama): 0749399149

(istoricul medical al Biancai va poate fi pus oricand la dispozitie)        

Numarul de teledon (obtinut cu sprijinul Asociatiei P.A.V.E.L.)
0900 900 0848 euro/apel
(numar apelabil doar din reteaua Romtelecom) din 1 iunie – 31 august 2011

Up date:

Cu multa tristete va anuntam ca Bianca Ciopeica a pierdut lupta cu boala. Ne rugam pentru ea si transmitem condoleante familiei.

Roxana Dumitru, asistent social Asociatia P.A.V.E.L.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Pentru Bianca, transplantul = viata

  1. toma zice:

    Dumnezeu sa te ierte Bianca si sa sti ca nu te vom uita niciodata…
    Slujba de inmormantare va avea loc pe data de 9.10.2012 la ora 12.00 in locul de nastere si copilarie al acestea si anume comuna Comarna jud Iasi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s