Contribuie la salvarea unui copil bolnav de cancer!


Asociatia P.A.V.E.L. (asociatia parintilor cu copiii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave) este una dintre foarte putinele organizatii ce se implica direct de mai multi ani (din 1997) in ajutorarea micilor si tinerilor pacienti, oferind suport financiar pentru procurarea unor medicamente ce nu se gasesc in tara si care fac parte din tratamentul copiilor si tinerilor bolnavi, pentru acoperirea costurilor unor investigatii medicale (RMN, CT, PET-CT,..) ce nu sunt frecvent acoperite de catre CNAS, pentru procurarea de alimente sau a transportului intre casa si spital, oferind suport material (proteze (uneori), carucioare cu roti, peruci, haine,..), oferind servicii gratuite (cazare gratuita pe perioada spitalizarii, consiliere psihologica, juridica, informare pentru familii), organizand activitati de recreere pentru copiii spitalizati sau supravietuitori (gradinita in spital sau activitati de joaca la patul copilului, activitati pentru tineri, excursii, tabere, organizarea unor mici evenimente in spital sau in afara,..), contribuind la imbunatatirea conditiilor de spitalizare prin obtinerea de donatii.

V-ati uitat vreodata in ochii unui copil bolnav de cancer? Le-ati cunoscut visele? I-ati inteles suferinta? Dar pe cea a parintilor sai? Puteti alege sa faceti ceva pentru acesti copii, sau pentru cei aflati in pragul disperarii. Salvati o viata cu o semnatura sau un telefon.

Va rugam sunati la:
0900 900 082 (apelabil din reteaua Romtelecom)  2 E/apel

Noi ne implicam si puteti sa ne fiti alaturi! Dorim sa ajutam copiii si tinerii bolnavi de cancer si sa le fim alaturi pe tot parcursul bolii lor, dorim schimbarea in bine a sistemului medical romanesc. Vom reusi numai prin implicarea activă a d-voastra, a semenilor responsabili.

Directionatarea a 2 % din impozitul pe venit

Pentru a putea raspunde la toate aceste solicitari ale familiilor, va rugam sa directionati cei 2 % din impozitul pe venit catre Asociatia P.A.V.E.L..

Ce trebuie sa faceti ?

Daca sunteti salariat

–    Completati  Formularul 230 (Declaratia de venit global: « Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2 % din impozitul anual »), in 2 exemplare, cu datele d-voastra de identificare si cu datele noastre. Cititi si Instructiunile de utilizare ale acestor formulare.
Daca sunteti persoana fizica autorizata sau ati avut in 2010 venituri din alte surse decat cele salariala (drepturi de autor, chirii, venituri din comisioane etc),

–    Completati datele Asociatiei P.A.V.E.L.la  rubrica 2% in Formularul 200 (Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2010), in 2 exemplare,  la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III,  formular pe care oricum aveti obligatia sa-l depuneti la Administratia Financiara.

Aveste formulare puteti sa le obtineti de la:
– Administratia Financiara a judetului/ sectorului  de care apartineti
sau
– de la sediul nostru sau de pe site-ul nostru http://www.asociatiapavel.ro la rubrica Campania 2%
Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale.
La destinatia fondurilor veti trece:
– Denumire organizatie neguvernamentalã :  Asociatia P.A.V.E.L.
– Adresa:  Sos. Mihai Bravu 311 – 313, Bl. SB 1, Sc. 1, Ap. 1, Sector 3, Bucuresti
– Cod de identificare fiscala : 8956076
– Cont Bancar (IBAN) :  RO81BPOS71003031332ROL01 ,  BANC POST S.A., sucursala TITAN, sector 3, Bucuresti

Acest formular trebuie depus anual pânã la data de 15 mai. Se depune direct la registratura organului fiscal în raza cãruia aveti domiciliul fiscal (Administratia Financiara), alaturi de copia dupa fisa fiscala sau prin scrisoare recomandatã cu confirmare de primire.

Sectorul de afaceri si mass media pot sprijni aceasta campanie , informand angajatii de aceasta oportunitate, scriind despre aceasta prevedere sau oferind spatiu publicitar pentru materialele campaniei (afis, pliante, spot TV si radio).
Convingeti- va prietenii sa procedeze la fel.

Deductibilitatea cheltuielilor de sponsorizare si mecenat, in cazul firmelor, din impozitul pe profit

Operatiunile de sponsorizare si mecenat sunt reglementate prin Legea 32/1994, cu modificarile si completarile ulterioare, iar tratamentul fiscal al acestora sub aspectul deductibilitati si taxei pe valoarea adaugata pentru operatiunile constand in acordarea de bunuri, executarea de lucari sau prestarea de servicii, este reglementat de Lega 571/2003 privind Codul fiscal al Romaniei.
Tratamentul fiscal al cheltuielilor de sponsorizare este prevazut in Legea 571/2003 si HG 44/2004 cu modificarile si completarile ulterioare, sub aspectul deductibilitatii si taxei pe valoarea adaugata, astfel:
„Contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca totalul acestor cheltuieli indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
1. sunt in limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
2. nu depasesc mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.
Astfel, pot merge:
– 80% catre stat
– 20% catre proiectele Asociatiei P.A.V.E.L., in beneficial copiilor si tinerilor bolnavi de cancer
Precizari:
• Sponsorizarea trebuie sa fie inregistrata in contabilitate in anul pentru care se face plata impozitului (anul anterior momentului platii efective)
• O firma are dreptul sa acorde sponsorizari si peste limitele mentionate mai sus, dar pentru suma ce depaseste limita indicata se plateste impozit pe profit
• „In ceea ce priveste sponsorizarea, prevederile art.31 alin.(4)-(5) din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal sunt aplicabile tuturor contribuabililor plătitori de impozit pe profit, indiferent de sursele din care acestia realizeaza veniturile, din Romania sau din strainatate ”.

Cum se procedeaza?
Incheind un contract de sponsorizare cu Asociatia P.A.V.E.L.  Puteti sprijini actiunile si programele Asociaţiei P.A.V.E.L. semnand acest contract de sponsorizare trimestrial şi astfel veti directiona 20% din impozitul pe profit datorat Statului către copiii bolnavi de cancer.

SPONSORIZARII, DESI ESTE O CHELTUIALA NEDEDUCTIBILA, NU I SE APLICA IMPOZIT 16%. SPONSORIZAREA ESTE TOTAL DEDUCTIBILA DIN IMPOZIT, DACA SE INCADREAZA IN LIMITELE IMPUSE DE CODUL FISCAL (sa nu fie mai mare  3 la mie din CA, si de 20% din impozit)

Avantaje:
1. Nu costa  nimic.
2. Companiile detin controlul fondurilor, transparenta.
3. Companiile pot influenta gestionarea fondurilor.

Ajutati Asociaţia P.A.V.E.L. semnand un contract de sponsorizare trimestrial şi astfel directionati 20% din impozitul pe profit datorat Statului către copiii bolnavi de cancer din România.

In Romania sunt in prezent peste 5.000 de copii bolnavi de cancer.
Romania este membra a Uniunii Europeane insa serviciile oferite copiilor bolnavi de cancer nu sunt nici la nivelul unei tari in curs de aderare. Spitalele din România nu sunt dotate cu aparatură de specialitate şi nu au fonduri pentru achiziţionarea medicamentaţiei necesare (famiile fiind nevoite sa cumpere medicamente sau sa plateasca investigatii medicale pentru micul pacient). Multe tipuri de cancer pot fi tratate si chiar vindecate daca tratamentul incepe intr-o faza incipienta a bolii.
Puteti face diferenta! Aveti un cuvant de spus! Puteti decide cum pot fi investiti banii d-voastra! Nu lasati statul sa administreze aceste fonduri in locul d-voastra! Legislatia va permite sa va implicati!

Ajutati direct familii cu copii bolnavi!

Primim si numeroase apeluri de la familii sau chiar de la pacientii tineri din toata tara, solicitandu-ne cu disperare sa-i ajutam sa stranga banii pentru realizarea tratamentului sau operatiei necesare pentru salvarea lor, intr-o clinica din strainatate! Altii au nevoie pur si simplu nevoie de ajutor pentru mancare si medicamente pentru copilul bolnav!
Deschideti-va inima si inainte de-a zice nu, incercati chiar dumneavostra sa-i contactati (familia, clinica,..) si vedeti de ce au nevoie. Nu uitati, oricare dintre noi poate fi in astfel de situatie. Ce ne–am face daca nimanui nu i-ar pasa?
Va rugam ajutati-i si transmiteti si altor oameni rugamintea lor!
Informatii despre acesti copii puteti afla pe: https://apeluriumanitare.wordpress.com

Speram din toata inima ca toti acesti copii si tineri sa fie salvati! Doamne ajuta!
Echipa P.A.V.E.L.
www.asociatiapavel.ro

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Contribuie la salvarea unui copil bolnav de cancer!

  1. preda catalina zice:

    Buna seara dragii mei. E prima data cand va gasesc pe internet si va apreciez pt tot ce faceti, mai ales ca si eu am un baietel bolnavior, are 6 ani si de la 5 ani are o hepatita autoimuna, un inceput de ciroza hepatica pe care ne-au tratat-o medicii de la iasi cu o fff mare indiferenta. Ar trebui sa ajung cu el la sp Floreasca dar nu am banuti, eu am o pensie de 380 lei, am fost o familie frumoasa pana cand ne-a parasit sotul si taticul si ne descurcam f greu..Sunt o luptatoare desi sunt si eu f bolnava dar trebuie sa lupt acum pt baietelul meu si apoi pt mine. Daca exista vreo mica sansa de a ne ajuta, va rog din suflet sa ma ajutati. Va pup pe suflet si sa va dea D-zeu multa putere sa ne ajutati copilasii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s