A ramas fara vedere dar nu si fara speranta …


De multe ori povestile sectiei ma lasa fara cuvinte, de aceea le dau sansa mamicilor  sa vorbeasca … iata ce spune mama lui Stefanita:

„Stefanita are doar 15 ani … un adolescent care incearca sa se obisnuiasca cu intunericul in care este nevoit sa traiasca. Ii placea sa picteze, asa isi expunea el trairile, in culori vii, care exprimau bucuria unui suflet pur  de copil. Bucurie ce nu a durat decat pana in urma cu cateva luni, cand nu a mai putut distinge culorile si nimic din jurul lui. Acum nu mai vede decat ceata si umbre . Pana nu de mult, viata baiatului meu era aproape una normala, diabetul era cel care il mai supara dar se tinea de tratament  si nimic nu parea sa-i tulbure viata de copil. Dar soarta a trebuit sa-i fie potrivnica. Stefanita a inceput sa planga ca vede prin ceata cateodata si a refuzat sa mearga la medic, spunand ca nu vrea sa poarte ochelari. Déjà era prea tarziu. Am primit diagnosticul de la medic: tumora pe creier care afecteaza nervul vederii; a trebuit sa fie operat. In urma operatiei, care a fost facuta la Spitalul Bagdasar – Arseni din Bucuresti,  lui Stefanita i-a fost extrasa o parte din tumora .

In termeni medicali: 1. Tumora infiltrativa de hipotalamus, tracturi si chiasma optica biopsiata in tratament chimio si radioterapic. 2. Tumora de regiune pineala neexplorata chirurgical; 3. Cecitate cu atrofie optica bilaterala; 3. Diabet insipid in tratament cronic cu minirin.

In urma acestui diagnostic am facut chimioterapie si raze postoperatorii dar nu au adus nicio schimbare. Din cauza bolii, Stefanita sufera o cadere psihica si am mers la un doctor psihiatric. Recent, am aflat ca in China se face un transplant cu celule stem care costa in jur de 26.000 $. De aceea, va rugam din suflet ajutati-ne sa-i redam lumina lui Stefanita, sa nu mai traiasca in intuneric.

CEC BANK, Sucursala Craiova

CONT: RO60CECEDJ0108RON0826776

Mama: Vulpe Lucica”

Aici este sfarsitul, cu aceasta imagine care infatiseaza creatiile lui Stefanita … par incredibile insa sunt reale.

Alina Mitroi – asistent social Asociatia P.A.V.E.L.

021/311.27.00

Reclame
Acest articol a fost publicat în 1. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s