Povestea Ioanei Sabina Spahiu


Ioana are 17 ani si 11 luni, este unicul copil al familiei Spahiu si a fost diagnosticata pe 15.01.2010 cu o formatiune tumorala mai mare de 4 cm, foarte grava, care s-a dezvoltat rapid si fulminant in nasofaringe, extinsa deja la ganglionii latero-cervicali (ganglionii gatului) la examenul RMN. Singura ei speranta ramane o operatie costisitoare peste hotare, iar aceasta operatie nu va fi posibila fara ajutor.

Ioana a fost operata de urgenta la Spitalul Militar Central Bucuresti si i s-a facut rezectia (extirparea) tumorii primare cu margini de siguranta si a
ganglionilor afectati.
Greul insa abia acum incepe: vor fi necesare sedinte de chimioterapie si radioterapie pentru a stopa revenirea acestei cumplite boli. Acest tratament costa in jur de 45.000 Euro, un efort material mult prea mare pentru familia ei.
Pentru strangerea banilor s-a deschis un cont pe numele mamei, pentru ca Ioana inca este minora.

Spahiu Laura

cont RON : RO18DARO001800060328RO01
cont EUR : RO72DARO001800060328EU01
Banca CR Firenze Grant

Detalii despre boala:

Examenul histo-patologic a fost realizat in doua Institute din Bucuresti (Sp. Militar Central Bucuresti si Sp. Giulesti), iar cele 6 perechi de ochi ale
anatomo-patologilor care au examitat lamele, au stabilit acelasi diagnostic necrutator pentru Ioana: Carcinom scuamos nediferentiat cu proliferare celulara si in ganglionii latero-cervicali, fara a fi exclus insa si un posibil limfom de tip Hodgkin.

Ambele tipuri de cancer sunt foarte grave, fulminante, cu extensie spre metastaze foarte rapida, cu posibilitate de recidiva in primii 2 ani si
prognostic rezervat. Din pacate, in Romania posibilitatile de rezolvare a acestui caz sunt destul de limitate.

In Europa (Franta, Germania, UK, Italia, Olanda) astfel de cazuri pot fi tratate, cu radioterapie si chimioterapie, cu tehnologie de inalta
performanta, inceputa cat mai devreme posibil, cu o rata de responsivitate de 97% si cu reactii adverse minime (caderea parului, a dintilor, pierderea mirosului, a gustului, a salivei, anemie si multe alte complicatii ulterioare).

Parintii , prietenii si oamenii din jurul ei ii doresc sa fie din nou sanatoasa si sa devina o jurnalista exceptionala, asa cum isi doreste ea!

Va multumim pentru rabdarea de a fi citit acest „apel umanitar” si speram ca impreuna sa reusim sa o ajutam pe Ioana cat de curand se poate!

Persoane de contact:

Camelia Dobre
Phone +40 722 364 684
Phone/Fax +40 21 350 01 15
camelia.dobre@auditcd.uhy.ro

Raluca Neicu
Phone +40 21 317 31 90/ 96
raluca.neicu@finconta.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în 1. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Povestea Ioanei Sabina Spahiu

  1. adriana zice:

    Va invit la o licitatie de carte in sprijinul Ioanei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s