APEL URGENT !


GAJU VALENTIN CRISTIAN

 

 

 

 

 

 

(poza-Valentin la spitalul Budimex octombrie 2009

copiii s-au jucat de Halloween )

S-a nascut de Craciun ! Pe  25 Decembrie 1998 . In 2005 este diagnosticat cu nefroblastom – cancer la rinichi. Acum patru ani a inceput familia Gaju lupta cu boala lui Valentin Cristian. In 2005 face prima interventie chirurgicala  la Iasi si un an de zile chimioterapie. La sfarsitul anului 2006 este depistata o alta formatiune tumorala la rinichi, urmeaza alte 12 luni de chimioterapie si o a doua operatie la Iasi. Pe 15 Septembrie 2009 o alta interventie chirurgicala  de 5 ore  de data aceasta la spitalul Budimex in Bucuresti.

Acum este internat pentru radioterapie la Spitalul Judetean Constanta. Organismul lui Valentin face din ce in ce mai greu fata tratamentelor dure si este in, ceea ce medicii numesc aplazie medulara, adica celulele  albe si rosii din sange au scazut la valori extrem  de mici, o stare cu riscuri enorme pentru copil.

Copilul are nevoie de transfuzii cu concentrat  trombocitar, pe care spitalul il obtine foarte greu, fara donatori de sange. Grupa de sange cautata pentru Valentin este AB4+, dar orice alt donator cu alta grupa  ii va fi indirect  de folos, urmand ca centrele de transfuzii sa administreze fiecarui pacient ce este necesar. Mama lui Valentin a iesit pe strada, a intrat in magazine, in farmacii si-a reusit saptamana trecuta sa convinga  oameni sa vina sa doneze. Are acum nevoie de ajutorul nostru.

Centrul de Transfuzii de Sange Constanta situat langa Policlinica Spitalului Judetean Constanta asteapta orice donator de sange !

Donati sange pentru Valentin Cristian ! Daruiti picatura de viata in ajunul  acestui Craciun in care Valentin urmeaza sa implineasca 11 ani !

Va rugam sa preluati acest apel si sa intindeti o mana de ajutor familiei asa de greu incercata – tatal a plecat in septembrie la munci agricole in Spania sa obtina un ban, mama este mereu in spitale cu Valentin, iar acasa a lasat o micuta de aproape 2 ani in grija rudelor.

Telefon Gaju Elena: 0720 75 99 45 – este cu Valentin in Spitalul Judetean Constanta

Cont bancar Gaju Elena: RO 08 RNCB 029 605 365 354 0001

Adresa de domiciliu: Str.Traian, nr.55, sat.Poarta-Alba, Jud.Constanta

MULTUMIM TUTUROR OAMENILOR BUNI CARE VOR GASI CALEA DE A DARUI UN STROP DE AJUTOR !

Up date 21 Noiembrie:

Multumim postului de radio Constanta care a preluat si difuzat apelul pentru Valentin si tuturor celor din Constanta care au donat sange !

Centrul de transfuzii Constanta spune ca  au in prezent alti 4 pacienti care au nevoie de donatori din grupa ABIV+ si ateapta in continuare donatori !

Valentin a primit concentratul trombocitar, analizele de sange au revenit in limite apropiate de normal, ceea ce a permis externarea copilului. Mama ne-a spus ca saptamana viitoare va trebui sa revina cu  Valentin  la spitalul Budimex din Bucuresti pentru chimioterapie.

Daca puteti ajuta familia Gaju cu ceva, nu ezitati !

postat F.H. -21 Noiembrie 2009

up date 27 Noiembrie:

Valentin a reinceput tratamentul citostatic la spitalul Budimex. Copil viteaz, a gasit putere sa lucreze cateva felicitari la camera de joaca, spunandu-i Ralucai ca aude voci care-i spun: ai analize bune ! Multumiri doamnei Simion care-i va aduce produsele naturiste din muguri de brad impotriva aftelor.

Valentin are insa o intoleranta alimentara si nu poate manca meniul servit in spital. Are nevoie de alimentatie adaptata la reactiile adverse provocate de chimioterapie.

Daca puteti oferi ajutor,  puteti opta sa donati o suma in contul mamei – orice mica donatie este de mare ajutor pentru copil, sau puteti contacta telefonic mama, care va poate spune ce ar avea nevoie pentru copil.

MULTUMIM tuturor celor care ajuta acesti copii viteji !

Raluca Tanase, asistent social asociatia P.A.V.E.L., spitalul „M.S.Curie” (Budimex)

postat F.H.

Reclame
Acest articol a fost publicat în 1, Copii si tineri care au nevoie de ajutor in timpul spitalizarii, Copii si tineri cu cancer și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la APEL URGENT !

  1. adriana zice:

    am preluat cazul si pe blogurile mele: dardindar si ai suflet bun

    • Buna ziua sunt mama unei copile de 16 ani bolnava de o boala rara ,generativa si inca alte 2 boli si vas ruga din tot sufletul meu de mama sa ma ajuta-ti redindu-i o sansa de a lupta cu bolile si de a merge normal la lic. fara ca ea sa mai lipseasca de la scoala si de a scapa de stresul care a afectat-o intrebindune MINE AVEM BANI SA-MI DAI SA PLEC LA SCOALA bani de naveta si de un pachet de biscuiti sau o placinta ,,,Va rog citi-ti http://www.savebianca.ro si ve-ti intelege.Cu mult respect mama VELICHEA MARIA .

  2. aranca zice:

    Care este starea actuala a lui Valentin?
    Se mai poate face ceva pentru el?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s