Lupu Gabriel si casa cu doua odai


 Gabriel lupu 1                                                                                                                      Gabriel lupu

27 Noiembrie – pe numele Lupu Gabriel a fost deschis contul

RO 60 ING 0000999901728759    

Va rugam sa-i ajutati !

Mama, tata, bunica si : Gabriel – 7ani, Alexandru – 6 ani, Ionut – 1 an, toti  intr-o camera. In cea de-a doua camera a casei, fratele mamei cu familia lui, si-aici tot sase.

O casa cu doua camere si 12 suflete. Saracie extrema pe strada Cavalerilor la nr. 65. Nu apa, nu gaze, nu lemne pentru iarna. Nu stiu mai mult, dar nici nu cred ca trebuie sa mi se spuna mai mult de-atat ca sa-mi fie clar cum “traiesc” acesti oameni. Ce locuri de munca or fi aproape de Costestii din Vale ? Ca in sat nu mai gasesti nimic de munca. Vor gasi cei doi barbati ai casei cu doua odai ceva de munca pe valea Costestilor ? In ce vale vor cauta copiii lor un altfel de destin?

Din casa cu doua odai si 12 suflete Gabriel a ajuns dupa Craciunul din 2008, la Budimex – Leucemie Acuta Limfoblastica. A facut tratamentul  si boala a dat inapoi. Acum face un tratament de intretinere acasa si trebuie sa vina cu mama, lunar,  la control la spitalul Budimex, in Bucuresti. Cum ? Cu bani imprumutati, ca si cei pentru mancare – adica paine si salam – imprumutati cu dobanda 20% de pe la cine mai da si-asa. Ultima data cand au venit la spital, la inceputul acestui noiembrie, mai aveau  5 Lei in buzunar.  S-au dus la Raluca, la camera de joaca pentru copiii din oncologie, si-au plecat acasa cu-n banut, hainute, pampersi  si jucarii. Bucurie mare, dar atat de putin fata de cata nevoie de ajutor au.

Spaima cea mai mare a femeii este ca boala lui Gabriel va reveni  din lipsa hranei, a caldurii, din lipsa, din lipsuri …..

Saracie, boala, disperare. Vara poate ca valea Costestilor e plina de mere. Dar iarna isi sufla deja crivatul in usa casei cu doua odai si 12 suflete. Sa ma intreb oare daca pe – acolo razbate prin zapada vreun Mos Craciun ?

Din Costestii din Vale, in prag de iarna, o mama – si striga disperarea si spera ca se vor gasi oameni sa le  intinda o mana de ajutor.

Adresa:

STR.CAVALERILOR, NR.65, SAT COSTESTII DIN VALE, COM. COSTESTII DIN VALE, JUD.DAMBOVITA

Mama – DOTIN SAMARITEANCA  – tel:  0768 578 056

Tata – DOTIN DUMITRU  – tel:  0726 825 730

postat F.H., conform anchetei sociale realizata de asistent social Raluca Tanase, Asociatia P.A.V.E.L.

update 27 Noiembrie:

Gabriel, fratele mai mic si mama au fost pentru analize si medicamente la Budimex. Si fratele lui Gabriel prezenta simptome ingrijoratoare, care s-au dovedit a fi doar anemie.

Situatia familiei este din ce in ce mai grea. Nu gasesc nimic de lucru, nu le-ajung banii nici de paine si cartofi. Mama este disperata ca in aceste conditii nu va reusi sa-si pazeasca copiii de boala si mai rau, ca Gabriel risca o revenire a leucemiei.

Daca puteti transmite cazul acestei familii unor companii care le pot trimite niste alimente, daca-i puteti ajuta pentru niste lemne de foc pentru iarna, sau cu orice altceva, va rugam sa o faceti.

pe numele lui Gabriel se poate face o donatie, orice mica suma este binevenita, in contul:

RO 60 ING 0000999901728759     titular Lupu Gabriel

Va multumim !

postat F.H. 28 Noiembrie

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Copii si tineri cu cancer și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s